Helsingin keskustan terassit houkuttelevat nautiskelemaan


Kun aurinko alkaa pilkistellä ja talven pilvipeite rakoilla, mikä sen parempaa kuin laittaa aurinkolasit päähän ja suunnata terassille. Ja jos onni on potkaissut sinua oikein kunnolla, pääset tutustumaan terassitarjontaan yhdessä Suomen parhaista kesäkaupungeista, Helsingissä. Helsingistä on kuluneen 20 vuoden aikana kuoriutunut eurooppalainen pääkaupunki, jonka tapahtuma- ja ravintolatarjonta ei kalpene muiden eurooppalaisten suurkaupunkien rinnalla. Helsingin terassitarjonta ei ole tähän mikään poikkeus.

Jokaisella meistä on oma mielikuvamme siitä, mitä terassilla nautiskellaan kesän kuumina päivinä. Oli se sinulle sitten humalainen IPA, hyvä lasillinen cavaa tai ihan vaan vanha kunnon keskiolut, Helsingistä löytyy täydellinen terassi sinulle. Heti Rautatieaseman vierestä Mikonkadulta voit löytää useita terasseja, joilla voi nauttia laajasta juomavalikoimasta ja kaupungin hälinästä. Kukapa Helsingissä kesäpäivää viettänyt ei olisi vieraillut On The Rocksin tai yökerho Butterflyn terasseilla.

Mitä tehdä, kun nälkä yllättää Helsingin terassilla?

Kun nälkä alkaa kurista vatsassa, on hyvä ottaa suunta Ateneumkujan kautta Keskuskadulle. Jos matka tuntuu liian pitkältä, on sinulla mahdollisuus pysähtyä nauttimaan vielä yksi kylmä huurteinen Wall Street Bariin. Nimestään huolimatta kyseessä on hyvin maanläheinen paikka, eikä kävijän tarvitse olla huolissaan vaikka päälle ei sinä päivänä olisikaan sattunut prässätty puku ja kravatti, vaan farkut, t-paita ja tennarit.

Kun Keskuskadulle asti on viimeinkin selvitty, kannattaa tarkasteluun ottaa sieltä löytyvän Stone’s baarin terassi. Stone’s tarjoilee pubiruokaa parhaimmillaan, ja listalta löytyvät esimerkiksi ranskalaiset ja hampurilaiset. Ne tyydyttävätkin nälkää parhaalla mahdollisella tavalla kuumana kesäpäivänä. Jos mielesi kuitenkin tekee koktaileja ja texmex-ruokaa, saa molempia naapuriravintola Iguanan terassilta. Viininystävät saattavat mieluummin nauttia herkullisista tapas-annoksista kulman takaa löytyvistä Mikonkadun tapasbaari BarCelonasta tai Asema-aukion Casa Largosta.

Helsingin keskustan olutpaikat

Me suomalaiset olemme olutta rakastavaa kansaa. On siis vain luonnollista, että etsimme erilaisia oluita nautittavaksi terassilla. Viime vuosien olut-buumi on tuonut yleiseen tietoisuuteen muutakin kuin perinteisen keskioluen, ja suomalaisista onkin kuoriutunut melkoisia olutkriitikoita. Ravintolat ja niiden terassit ovat tietysti ratsastaneet trendin aallonharjalla ja oluenystävää hemmotellaan suurilla olutvalikoimilla jo monessakin paikassa. Esimerkkinä voidaan mainita Kalevankadun ravintola Willi Wäinö, jonka terassi on suuri.

Sisään astuessasi sinut toivottavat tervetulleeksi baarimikon lisäksi valtavat seiniltä löytyvät olutvalikoimat. Ennen kuin suusta livahtaa “keskari” kannattaa myyjältä kysäistä olutsuosituksia. Vielä vaikuttavammat olutvalikoimat voi löytää, kun Kalevankatua astelee ylämäkeen muutaman metrin ja saapuu olutravintola Ølhus Københavnin luo. Vaativampikin oluenharrastaja löytää tästä ravintolasta itselleen sopivan huurteisen. Tärkein seikka kuumana kesäpäivänä on tietenkin se, että juomansa voi nauttia sopivasti varjoisalla terassilla.

Viininystävän terassit Helsingissä

Viininystäviä ei pidä unohtaa, kun suunnittelee terassikierrosta Helsingissä. Kalevankadun puolelta voi löytää ravintola Kiilan, jonka terassilla voi herkullisen lounaan lisäksi nauttia erinomaisista viineistä. Kalevankadulla on tarjolla varsinainen terassien keskittymä, ja kadulta löytyy muutama muukin vaihtoehto. Sekä ravintolat Kosmos että U. Kaleva palvelevat vähemmän kriittistä kävijää. Kummankaan valikoimat eivät päätä huimaa, mutta tunnelma on taatusti rento ja vastaanottava.

Myös aiemmin mainittu Casa Largo sopii erinomaisesti viinin ystävälle, sillä valikoimasta löytyy tapaksien lisäksi useita erilaisia viinejä. Tapaksille on tarjolla viinisuosituksia, jotta juomat sopisivat erinomaisesti myös ruokien makuun. Ei kannata myöskään unohtaa saman rakennuksen 10. kerroksessa toimivaa ravintola Loistetta. Kesäisin ravintolan asiakkaita palvelee upea terassi, josta on mahtavat näkyvät koko Helsingin ylle. Tarjolla on viinien lisäksi ravintolaruokaa.

Mummotunneli tarjoaa taattua tunnelmaa

Helsingin terassien klassikko on ehdottomasti Mummotunneli tai virallisemmin Wanha Kauppakuja. Se itse asiassa koostuu useamman ravintolan terassista. Leikkisän nimensä se on saanut siitä, että paikka on iltaisin vanhemman väen suosiossa ja se sijaitsee tiiviisti sisäpihalla rakennuksien välissä kuin tunneli konsanaan. Tarjolla on usein live-musiikkia ja vauhdikasta meininkiä, ja paikka on tupaten täynnä. Näin Mummotunnelin terassit sopivat loistavasti myös silloin, kun tanssijalkaa vipattaa.

Teatteri sopii sivistyneeseen menoon

Toinen Helsingin klassisista terasseista on Teatteri, joka sijaitsee Svenska Teaternin yhteydessä Esplanadin puistossa. Teatteri sijaitsee siis aivan kaupungin sykkeessä ja sen terassi aukeaa vehreälle Esplanadin puistolle. Paikka tarjoaakin loistavat puitteet ihmisten katseluun. Baari tarjoaa erilaisia juomia, kun taas kahvilan puolelta voi valita itselleen mieluisen salaatin. Teatterin salaatit ovatkin kaupungissa jonkinlaisessa kulttimaineessa, joten niihin kannattaa ehdottomasti käydä käsiksi!

Esplanadin klassikot

Pohjoisesplanadi tarjoaa terassien kävijälle useamman loistavan kohteen, jotka ovat olleet helsinkiläisten suosiossa vuosikymmeniä. Kadulta löytyvät nimittäin klassiset kahvilat, kuten Café Esplanad, Café Strindberg ja Brasserie Kämp. Vaikka Esplanad ja Strindberg ovat selvästi kahviloita, on niistä mahdollista saada myös lasi viiniä tai kuplivaa, jos siltä tuntuu. Toisaalta terassit tarjoavat ihanan mahdollisuuden myös nauttia kahvista tai teestä makean leivoksen kera. Samalla voi tarkkailla Pohjoisesplanadin ihmisvilinää.

Helsingin terassit – jotain kaikille

Helsinki tarjoaa kattavan tarjonnan erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Mikä parasta, löytyy useista näistä ravintoloista myös terassit, joissa voi nauttia kesäpäivästä oluen, viinin tai vaikka kahvikupposen kanssa. Terassit tarjoavatkin ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia Helsingin tunnelmasta ja ihmisten tarkkailusta. Terasseja on tarjolla niin puistojen lähellä viheralueilla kuin vilkkailla kaduillakin, kattoterasseja unohtamatta. Onkin vain sinusta kiinni, minkä näistä monista vaihtoehdoista valitset.