Mitä kaikkea viihdettä voit löytää pubista?


Ihmismielelle on tärkeää välillä irrotella hieman ja unohtaa arjen huolet – olipa tämä irrottelu sitten keilaamista kavereiden kanssa, treffit hienossa ravintolassa tai ihan vaan mukavat illanistujaiset tuttujen kesken pubissa. Tästä artikkelista löytyy muutamia ehdotuksia liittyen hauskanpitoon pubissa. Nämä ehdotukset löytyvätkin useimmiten juuri pubeista, eikä baareista tai klubeista, joissa useimmiten pelkästään juominen sekä juhliminen ovat se pääasiallinen tarkoitus.

Mitä pubeissa voidaan siis tehdä? Yksi vaihtoehto on pelata pubista löytyviä lautapelejä tai konsolipelejä. Jotkut tykkäävät laulaa lempikappalettaan karaokessa, toiset taas pitävät enemmän tanssimisesta. Pubit ovat hyvä vaihtoehto myös pelkästään jutustelulle, koska usein pubeissa musiikki ei soi niin kovalla kuin esimerkiksi tanssiklubeilla. Pubit ovatkin usein rennompi ja mukavampi vaihtoehto, jos haluaa viettää yksinkertaisen ja rauhallisen illan.

Erilaiset pelit

Monesti pubeista löytyy erilaisia pelejä, kuten lautapelejä. Kaikki tuntevat lautapelin nimeltä “Alias”, ja sitä onkin mukava pelata ystävien seurassa rauhallisessa pubissa. Jos pubista löytyy hulvaton ja hieman härski peli nimeltä “Cards Against Humanity”, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla! Joistakin pubeissa löytyy pelattavaksi myös konsolipelejä, ja ohjaimet ja pelin konsoliin saa, kun kysyy tiskiltä ja jättää henkilöllisyystodistuksen pantiksi.

Sitten vuorossa ovat tietenkin vielä ne hieman perinteisemmät pubi- ja baaripelit. Esimerkiksi tikkataulu löytyy joistakin pubeista, ja mikä olisikaan sen hauskempaa kuin ottaa vaikka kisa tikassa kavereiden kanssa, missä häviäjä tarjoaa kierroksen! Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että tikkaa ei kannata pelata liian päihtyneenä. Toinen vielä perinteisempi peli on biljardi; ilta sujuu biljardipöydän ääressä varmasti erittäin mukavissa merkeissä, ja se sopii kaikille taidoista riippumatta.

Laulaminen ja tanssiminen

Jos tykkää laulamisesta, niin kannattaa suunnata pubiin, jossa on karaoke-laitteet. Mikäs sen hauskempaa, kuin laulaa karauttaa Ukkometso porukalla ilman häpeää. Eikä menoa haittaa yhtään, vaikka sävelkorva vaatisikin vielä vähän harjoitusta; karaoke on sitä varten, että pidetään hauskaa, ja kannattaa muistaa, ettei karaokessa mitata sitä, kuka osaa laulaa parhaiten. Kappaletoivetta vaan tiskille, mikki käteen ja hauskuus on taattu.

Joistakin pubeista löytyy myös jonkin näköinen tanssilattia. Jos siis tanssijalka vipattaa, niin ei muuta kun näyttämään parhaimpia liikkeitä. Jos on valmiina koreografioidut tanssit johonkin tiettyyn kappaleeseen, kannattaa tiskijukalle vihjata asiasta, niin he voivat varmasti auttaa. Varsinkin porukalla tanssiminen on ehdottomasti mieltä virkistävää. Kaikista pubeista ei aina tanssilattiaa löydy, mutta jos löytyy, niin tanssi on yksi raaka-aine, mikä varmistaa mukavan ja hauskan illanvieton.

Juominen pubeissa

Tietenkin yksi tärkeä osa ajanvietosta pubeissa on juomien nauttiminen. Mutta juomistakin voi piristää hieman tilaamalla esimerkiksi sitä uutta tummempaa olutta, mitä on aina halunnut maistaa, tai kokeilemalla uusia juomia, kuten vaikkapa hienoja cocktaileja tai sitä hieman kalliimpaa viskiä. Useimmat baarimikot myös osaavat tehdä yllättävän hyviä juomia, joita ei edes listalta löydy. Jos kaipaa siis vaihtelua, kannattaa baarimikolta kysyä yllätysjuomaa sen tavallisen oluen sijaan.

Baarimikot myös tekevät toiveen mukaan juomia, joten jos tietää jonkun hyvän juomasekoituksen, jota ei ole listalla, kannattaa baarimikolle vihjaista asiasta. Alkoholijuomien nauttiminen on siis iso osa pubien tarkoitusta, ja juomia todellakin saa nauttia pubissa ollessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pubit ovat yleensä rauhallisempia kuin klubit, joten alkoholin käyttöä kannattaa rajoittaa ja keskittyä hauskanpitoon myös muiden aktiviteettien parissa.

Rahapelit

Joistakin pubeista löytyy vielä tällä hetkellä rahapelipöytiä, joihin voi istua pelaamaan esimerkiksi blackjackia tai rulettia. Pelissä pelataan pelimerkeillä, joita saa pöydästä vaihtamalla rahaa merkkeihin. Tämäkin on yksi vaihtoehto viettää iltaa, vaikka kohtuullinen ja vastuullinen pelaaminen tulee pitää mielessä. Suomen rahapeliyhtiö Veikkaus kuitenkin ilmoitti tammikuussa 2019, että se aikoo vetää pelipöytänsä ravintoloista. Tällä hetkellä pubeista kuitenkin vielä löytyy eri rahapelejä.

Sosialisointi

Pubit ovat erinomainen vaihtoehto viettää rauhallinen illan jutellen ystävien tai miksei tuntemattomienkin ihmisten kesken. Pubeissa tuntemattomien ihmisten kanssa on usein helppo jutella vaikkapa baaritiskillä tai jonkun pelin yhteydessä. Musiikki ei soi niin kovalla pubeissa kuin klubeilla ja pöytien äärestä löytyy useita istumapaikkoja, joten pelkkä jutustelu toimii aina. Aina ei tarvitse keksimällä keksiä jotain tekemistä hauskan illan varmistamiseksi.

Katso urheilua

Erityisesti urheiluun keskittyvissä pubeissa voi seurata eri urheilulajeja. Jotkin pubit järjestävät jopa tapahtumia tiettyjä pelejä varten, jotta lajin fanit pääsevät katsomaan otteluita yhdessä muiden kannattajien kanssa. Joka paikassa pelejä ei näytetä, joten kannattaa siis mennä sporttibaariin, jos haluaa seurata pelejä. Useimmat sporttibaarit tarjoavat myös ruokaa. Jos siis hakusessa on urheiluelämys isolta ruudulta hyvässä seurassa, nauttien ruuasta ja juomista, kannattaa suunnata sporttibaariin.

Syöminen

Yksi osa pubeista on ruoka. Useimmissa pubeissa voi tilata erilaisia annoksia tai naposteltavia jaettavaksi. Jos haluaa syödä pubissa, kannattaa kuitenkin muistaa katsoa etukäteen, mitä pubissa on menussa tarjolla, jotta välttyy pettymyksiltä. Tämä tietenkin pätee vain silloin, jos tietää jo valmiiksi tilaavansa ruokaa. Juomisen yhteydessä on hyvä muistaa syödä välillä, joten vaikkapa nacho-lautanen porukan kesken ei ikinä ole huono idea.