Rentojen pubien Helsinki


Pub, “my local” kuten britti sanoisi, on se ravintola, mihin ihminen suunnistaa halutessaan ottaa oluen tai viinilasillisen hyvässä seurassa vaikkapa työpäivän päätteeksi tai illanvieton alkajaisiksi. Pub on rento paikka, johon ei tarvitse pukeutua ja jossa ei tarvitse miettiä, osaako nyt ääntää sen ranskalaisen punaviinin nimen aivan oikein. Pubiin mennään viettämään aikaa ystävien tai ventovieraiden kanssa – tai vaikka ihan yksin.

Mitä pubi tarkoittaa sinulle?

Rento pub voi kuitenkin tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Toisille pub merkitsee lähiöbaaria omalla asuinalueella, joillekin se on taas työmatkan varrella oleva etappi. Joku taas pubiin mennessäänkin haluaa lähteä keskikaupungille asti oluelle. Tässä artikkelissa käymme läpi muutaman helsinkiläispubin eri puolilla kaupunkia. Yhteistä näille pubeille on, että ne kaikki tunnetaan rentoina illanviettopaikkoina. Lähdetään siis tutustumaan pääkaupungin pubitarjontaan lähemmin.

Solmu Pubin löytää Helsingin Kalliosta Vaasankadulta. Solmu Pub on tyylikäs ja viihtyisä pubi, joka tunnetaan rennosta ilmapiiristään. Solmu Pubista kerrotaan, että heillä on tarjolla laaja valikoima oluita, siidereitä ja viinejä. Pubin erikoisuutena ovat maistuvat Solmu breweryn tuotteet. Solmu Pubissa pääsee katsomaan kaikki tärkeimmät ja suosituimmat urheilukisat ja ottelut suorana ja ruutu on varmasti riittävän suuri. Toisinaan pub hemmottelee asiakkaitaan livemusiikilla.

Public House Black Door

Public House Black Door on englantilaisen pubikulttuurin suomalainen ylpeydenaihe, josta löytyy aina rentoa pubitunnelmaa ja laadukkaita oluita. Black Door on löytynyt osoitteesta Iso Roobertinkatu 1 jo vuodesta 1992 alkaen, jo on kiistatta yksi ensimmäisistä edelleen toimivista laadukkaista olutpubeista ja sellaisena se ansaitsee kokonaan oman kappaleensa artikkeliin. Pubin palvelu keskittyy kokoamaan asiakkaalle tuotteesta sekä siihen liittyvistä tiedoista ja tarinoista koostuvan kokonaisvaltaisen elämyksen.

Juomat tarjoillaan aina asiaan kuuluvalla tavalla ja arvostuksella. Vaihtuva valikoima pitää puuhan mielenkiintoisena ja saa asiakkaan palaamaan aina uudelleen. Olutlista päivittyy pubin nettisivuilla ja on aina ajan tasalla. Black Door on myös viihtyisä olohuone niin kaupunginosan asukkaille, satunnaisille pistäytyjille kuin lähellä työskenteleville. Henkilökunta pitää kunnia-asianaan tuntea vakioasiakkaat nimeltä ja muistaa heidän tapansa, mutta toivottaa avosylin tervetulleeksi myös ohikulkijat.

Pubeja keskustan ulkopuolelta

Olutravintola Pikkulintu Puotilan ostarilta Itä-Helsingistä on vuonna 2015 äänestetty Stadin parhaaksi olutkapakaksi. Äänestyksen perusteluissa Pikkulintua kehuttiin aidoksi lähiöbaariksi. Hintataso todettiin hyväksi ja valikoimaa todella kattavaksi. Asiantuntemusta kehuttiin riittävän vaativallekin asiakkaalle, niin oluista kuin viskeistä. Hanatuotteissa tarjolla on aina myös pienten suomalaisten valmistajien tuotteita. Olutravintolalla on oma maahantuonti. Sen mallasviskivalikoima lienee Suomen kattavin, sisältäen enemmän kuin 300 eri viskiä.

Kaunis Kampela on seurustelu- ja olutravintola Lauttasaaressa. Kaunis Kampela vastaa rohkeasti vaativienkin hanatuotteiden ystävien odotuksiin, sillä oluita ja siidereitä löytyy hanasta jopa 14 eri vaihtoehtoa. Myös pullo-oluita on tarjolla, ei ainoastaan useista eri maista mutta vieläpä eri mantereilta. Oljenkorsi puolestaan on tunnelmallinen ja pub Helsingin Toukolassa Intiankadulla. Oljenkorresta löytyy vaihtuvien hanaoluiden lisäksi lähes 120 eri pullo-olutta ympäri maailman ja kattava skottiviski- ja siiderivalikoima.

Uudempia ja vanhempia pubeja

Olutravintola Viisi Penniä kuuluu Helsingin perinteisiin krouveihin. Viisi Penniä avasi ovensa jo vuonna 1956 Töölön tullin viereen ja on yksi kauimmin samalla nimellä ja samassa osoitteessa toimineista ravintoloista koko Suomessa. Tänään Viisi Penniä on perinteitä kunnioittava pubi. Janoisia asiakkaita palvelee 20 oluthanan rivistö, mutta pubista löytyy lisäksi monipuolinen viski- ja viinivalikoima. 160 lajikkeen pullo-oluiden ja siidereiden lisäksi krouvista löytyy aito real ale -hana.

Katajanokalla pitää majaansa OlutHuone Poseidon, joka tarjoilee tunnelmallisen sisustuksen lisäksi hyvää seuraa, erittäin hyviä oluita ja muitakin juomia sekä herkullista naposteltavaa. Pub mainostaa olevansa katajanokkalaisten yhteinen koti. Pickwick Pub Kaivokatu taas sijaitsee keskellä kaupunkia, Rautatieasemaa vastapäätä. Pubin letkeässä tunnelmassa istuu iltaa pidempäänkin ihan huomaamattaan. Pickwickissä on tarjolla mukava valikoima siidereitä ja oluita. Käytettävissä on lisäksi kolme laajakuvatelevisiota sekä runsaasti lehtiä.

Ydinkeskustan ihmeitä

Molly Malones -irkkupubia ei voi ohittaa Stadin rennoista pubeista kertovassa artikkelissa. Kahteen kerrokseen levittäytynyt, mutta silti autenttisen ahdas, meluisa pubi antaa kulkijan sukeltaa Guinnessin tuoksuiseen syliinsä kuin kotiin. Yläkerrassa soitetaan elävää musiikkia, alakerrassa vapaata seurustelua. Pub Kaisla Kaisaniemessä on niin sokkeloinen, että sinne pääsee sisäänkin kahden eri kadun puolelta. Paikka on paitsi iso myös massiivinen tiiliseinineen, ja siellä on kunnioitettava 30 oluthanan rivistö.

Willi Wäinö on ensimmäisiä suomalaisten pienpanimoiden tuotteita myynyt pub ja edelleen mainio paikka tutustua näihin mallasherkkuihin. Williin Wäinöön kannattaa tulla maistelemaan uutuuksia ja nauttimaan 17 hanan sekä usean kymmenen pullon tarjoamista elämyksistä. Valikoima elää koko ajan tarjonnan mukaan, ja siihen on mahdollista perehtyä etukäteen nettisivuilla, joita päivitetään koko ajan ja joilta löytyvät linkit panimoiden sivuille. Willissä Wäinössä on mahdollista myös saunoa!

Yhteenveto Helsingin rennoimmista pubeista

Suuressa kaupungissa on paljon pubeja, ja tässä artikkelissa saimme raapaistua vain vähän pintaa. Sivuston artikkeleissa ”Klassiset pubiruoat”, ”Erilaiset oluttyypit” ja ”Mitä kaikkea viihdettä voit löytää pubista?” paneudutaan myös Helsingin pubitarjontaan, ja ne kannattaa ehdottomasti lukea löytääkseen ne kaikkein kiinnostavimmat Stadin pubeista. Jokaiselle löytyy varmasti omaan tilanteeseen sopiva ajanviettopaikka, ja kannattaa ennakkoluulottomasti tutustua Helsingin laajaan ja laadukkaaseen tarjontaan.